Dagbog

Det der skete sommeren 2008

Søndag d. 23.-8.-09

🤩  Nu er høsten snart ovre for i år, i år er det ikke Jens Henrik der har høstet, vi har haft 3 forskellige naboer til at høste så vi har da delt sol og vind nogenlunde lige. Halmen er vi næsten færdig med også, der er lige det sidste der er næsten tørt, det bliver nok presset i morgen så det kan blive kørt hjem i morgen aften, Arne, Erik og Jøren Rasmussen har kørt det meste af både deres og vores halm hjem om natten så de er ved at være godt trætte, det er godt der har været nogle regnvejrsdage ind imellem så de har kunnet få sovet lidt der.
 Jeg er nu næsten færdig med sommerhuset der eneste der mangler er noget af det hvide skal have en gang mere, jeg håber at jeg kan nå det i morgen.
 Vi havde en sjov oplevelse med vores killinger, de begyndte kravle op under bilerne der stod her og nu er der ikke flere herhjemme. Vi har kun fundet de 2 af de 4 der er forsvundet på den måde, den ene er blevet kørt over og den anden havnede i Thorsø hvor den var kommet med Susanne og Bjarke hjem tirsdag aften, så der har den fået et nyt hjem, så vi må håbe at de sidste 2 også har fået et godt hjem også.
Nok for denne gang, kan I have det godt allesammen.

Lørdag d 27.-6.-09

😀 😀 Så er det vist på tide at få siden opdateret, jeg vil starte med det bedste der er sket siden sidst, Jeg bestod min svendeprøve den 17. 6. med et stort 10 tal så det var rigtig dejligt at få det overstået, men det erogså sært at man ikke skal se frem til det næste skoleophold, jeg har jo lært en masse dejlige mennesker at kende og vil komme til at savne dem i mit liv, nå men livet går jo videre som man siger, det gør det også her på Sorgenfri vi har fået alle kvierne ud for en månedstid siden, vi snittede første slet græs for ca 3 uger siden det gav rigtig godt det blev en stor stak.
Jeg har købt et lille bjælkehus/hytte som vi er ved at bygge nede i træerne omkring haven så vi kan sove der når det er rigtig varmt om sommeren, Jacob J. mente at det måtte jo så være vores sommerhus, jeg har næsten fået det bygget helt op, men der mangler 3 stykker træ og det er ikke let at vide hvornår det kommer hjem, så vi må jo vente med at komme derud at sove selvom det er temmelig varmt lige nu.

Lørdag d. 25.-4.-2009

Hej igen nu er det vist ved tiden at jeg får skrevet lidt igen, nu er vi/Arne næsten færdig i marken, vi mangler at samle sten men det begynder vi på i aften, og på mandag får vi sået majsen, så hjælper det på det. Køerne kom ud i torsdags så de er glade, det er godt nok tidligt i år endda før økologerne får deres ud det sker jo først i morgen, men der var græs nok og de skulle også vænne sig til at komme ind uden at der skal være for mange til at hjælpe, inden vi skal til konfirmation på Fanø. Vi har også fået sået græs i haven og Arne har fået sat det stykke stakit op igen der var taget ned mens vi gravede i haven det kom til at se godt ud, nu skal jeg bare have plantet alle de blomster jeg har gået og købt, men det er nu lettest at vande dem hvor de står.
 Om en måned begynder det sidste skoleophold inden jeg skal op til svendeprøve omkring d. 18.-6. de er spændende hvordan det kommer til at spænde af.

Imorgen søndag skal vi over til Lene og Karsten da det er Jacobs fødselsdag på mandag.

Søndag d. 1. marts 2009

😀 🙂Så er det igen tid at skrive lidt om livet her på Sorgenfri, vi nærmer os foråret med hastige skridt vi har jo indtil nu været forskånet for de store snemængder, hvilket Arne er meget glad for da det er temmelig besværligt når det skal flyttes for tankbilen og fra ensilagestakken. Der blev kørt møg ud i tirsdags og det er blevet pløjet ned så der hurtigt kan harves og såes når vi når dertil.
 Jesper er færdig med Modul 1B og kører i aften til Broager i Sønderjylland hvor han skal arbejde til han skal på skole igen, det har han glædet sig til i lang tid, Bjarke hjalp ham med at flytte tingene derned i går og så måtte de jo lige en tur til Tyskland efter øl og sodavand så de har forsyningerne i orden.
  Susanne har travlt hvor hun arbejder og hun nyder at komme hjem til Bjarke i friweekenderne nu må vi bare håbe at de kan få solgt huset i Kloster.
  Thomas og Anita har det som altid godt i deres lejlighed i Voel det er rigtig dejligt at se, Anita har set frem til datoen i dag med længsel da hun så kunne få motorcyklen på vejen igen.
 Det går rigtig godt med at gå på arbejde om morgenen og i morges gik jeg en runde på 7 km det var rigtig friskt og dejligt at bruge sig selv da bakkerne kan være hårde at komme op af.
Jeg blev også i ekstra godt humør da lærken sang rigtig dejligt for mig da det blev helt lyst.
  Nu vil jeg slutte for denne gang.

Lørdag den 14.-2.-09

Så er der igen gået en måneds tid så nu må vi jo hellere få siden opdateret så I kan følge lidt med i hvad der sker i vores liv. 
 Jeg er blevet færdig på skolen for denne gang og jeg skal ikke på skole igen før den 25.-5. og det bliver det sidste ophold da svendeprøven ligger i den sidste uge af de 4 uge i nr to uge tager resten af holdet på studietur til London jeg skal så gå på skolen da jeg har valgt at blive hjemme af forskellige årsager.
 Arne er ligeså stille begyndt at køre ajle ud for nu er vi jo kommet efter den 1.-2. så må vi jo køre Gylle og Ajle ud igen.
Vi har ikke rigtig fået noget sne her omkring men vi har det flotteste solskinsvejr og månen har også lyst op om morgene når jeg har gået de 5 km til arbejde det er rigtig dejligt frisk og jeg har da tabt et par kg allerede, så det er bare med at blive ved, som lægerne har sagt jeg skal ellers dør jeg af åreforkalkning og blodpropper det har jeg ikke lyst til lige nu, og det er jo ikke bare en spadseretur i langsomt tempo det trækker tænder ud at trave op af bakkerne så jeg puster en del, men ikke så slemt som de første dage jeg synes også at det virker som en form for meditation når man går der helt alene i mørket, så jeg vil trave videre. I morgen tager vi en tur til Fanø så må vi se hvordan vejret arter sig for de har lovet sne på de kanter i morgen.
 

Søndag den 4.-1.-09

😀 Godt nytår til alle, så er det igen tid til en opdatering af hjemmesiden jeg ville have gjort det i mellem jul og nytår, men fra juleaftensdag og til den 2. januar havde vi hverken fastnettelefon, internet eller TDC tv da TDC havde en fejl på deres kabel i Sorring så det var træls for Jesper har har kedet sig en del i julen og nytåret, men nu er vi på igen heldigvis.
 Nu er jeg jo på skole igen det er lidt kedeligt i denne uge, men det bliver forhåbentlig bedre i de næste 3 uger. Vi fik et ekstra juletræ nytårsaften og vi ved ikke rigtig hvor det kom fra er der nogle der mangler et ???😀 Vi havde en hyggelig jul og nytår der var kun Jesper hjemme det var hyggeligt ja nytårsaften var Frank på besøg som han plejer at være efter vi havde spist kørte Jesper til Rask Mølle hvor han har en kammerat efter han var kørt rumsterede det pludselig i baggangen det var Jørgen, Nanna og Jacob der lige kom et lille smut.
 Jeg har helt glemt at fortælle at vi var til Rasmus's første runde fødselsdag den 20. december det var rigtig hyggeligt. Den 24. om formiddagen var vi hos Jørgen og Bettina til Jørgens fødselsdag som vi plejer, om eftermiddagen kom Sjørn og Karin sammen med Marie og Vilhelm til æbleskiver og en lille kiks inden de kørte over til min mor for at holde juleaften.
Den 26. var det jo vanen tro julefrokost hos et udvalgt medlem af familien Jensen denne gang var det hos Jørgen og Bettina så de havde valgt at slå det sammen med at Jørgen blev 40 år det var som altid hyggeligt og ALLE var der.
Kattene og køerne har det godt, vi får kalve for tiden vi fik 4 lige før jul og vi har fået en i år og der er 8 køer mere der skal kælve i denne måned så vidt jeg ved. Se det opdaterede vendespil. 

Fredag d. 28.-11.-2008

😀Hej så er der gået lang tid igen, men nu må jeg hellere få skrevet noget igen. Jeg har været på skole i uge 46 og 3 dage af uge 48 så nu venter jeg spændt på hvilke karakterer jeg får for det det var rigtig sjovt at skulle huske noget af det jeg lærte da jeg gik på landbrugsskole i 1983-84.🤩😘
Vi eller rettere sagt Arne og farfar har fået alle kvierne ind så det var en smal sag at vaccinere dem alle i går den 27.-11. vi var også på AGROMEK i går det er altså træls at de har flyttet det til november i stedet for at det er i januar som det plejer, nå men vi vænner os vel til det som til så meget andet til sidst kan man jo ikke huske at det har været anderledes sådan er vi jo heldigvis indrettet.
 I morgen skal vi med personaleforeningen på CEKAN en tur til København hvor vi skal over at opleve JUL I TIVOLI det glæder vi os til, måske kan vi også finde et par julegaver derovre, vi skal med toget det bliver sjovt at prøve det igen, det er mange år siden vi har været ude at køre i tog.
     Dette var ordene denne gang, skriv endelig i gæstebogen.

Mandag d.3/11-2008

Hej igen nu er der igen gået noget tid hvor der er sket en del, men allerførst tak til Karin for de dejlige billeder af Vilhelm det er dejligt at høre at han har det godt, vi har det også godt her på Sorgenfri.
 Vi fik vaccineret alle dyrene i torsdags det gik nemt vi havde indfanget de 31, der stadig er ude, de var i "hønsegården" og der læssede vi nogle stykker af gangen i kreaturvognen  og vaccinerede dem og krydsede af på sedlen kørte lidt frem og læssede dem af uden for afspærringen bakkede tilbage fyldte næste hold i sådan gjorde vi til vi havde vaccineret dem alle derefter gik vi i kostalden og vaccinerede køerne det tog ikke lang tid at få det overstået så alle 100 dyr er vaccineret første gang så vi skal i gang igen sidst i november, men det skal nok gå lige så godt som denne gang.
 I lørdags var jeg inviteret til borgertopmøde i region Midtjylland det var en stor oplevelse det kan kun anbefales at tage mod invitationen hvis man gentager det en gang her er en chance for at kunne give sin mening til kende, så hvis jeg får chancen en anden gang vil jeg helt klart melde mig igen.
 På torsdag skal vi have gravet en del af haven op da vi skal have nedsat et minirensningsanlæg det er vi lidt spændte på hvordan det vil komme til at gå, men det er jo nok ikke meget jeg kommer til at se til det da jeg jo er på arbejde, men jeg vil skrive om det næste gang.
  Nok for denne gang.

Søndag d. 19.-10.-08

😀  Ja så er der gået endnu en uge, jeg fik det der radioaktive jod i onsdags og fik heldigvis kun et døgns "karantæne" dvs at jeg ikke måtte komme tættere på andre mennesker end 1-2 m og jeg skulle sove alene, så jeg sov ovenpå den nat. Alle børnene kom og spiste fredag aften for Susanne og Bjarke kom alligevel hjem så spurgte jeg de andre tre om de kunne komme så det var dejligt at se dem allesammen.  Og i den forløbne uge har vi også fået at vide at vi skal have ALLE vores køer og kvier vaccineret mod BLUETONQUE det skal ske første gang den 30.-10. derefter skal de genvaccineres mellem 25 og 35 dag efter og det skal ske INDEN den 30.-11. det er ikke nok at de er vaccineret 1. gang ellers bliver vi meldt til politiet og sat under offentlig tilsyn af myndighederne. Når alt dette er gjort skal vi vaccinere 1 gang om året og det bliver i februar marts måned og det gælder fra 2009. 

Mandag d.13.-10.-2008

Så kommer der lige noget mere til "dagbogen" hvis man ellers kan kalde den det for det er jo ikke ligefrem hver dag jeg får noget skrevet i den siden sidst har vi fået snittet majsen den gav som den plejer, men som Arne plejer at sige det kan jo ikke andet da majsstykket jo ikke er blevet større. Susanne er blevet 23 år og det er ikke til at forstå at det er 23 år siden hun kom til verden. Jeg var til søndagsdans (linedance) sidste søndag den 5.-10. i Silkeborghal B det var rigtig hyggeligt og jeg købte de længe ønskede røde støvler.
Den weekend vi lige er gået ud af var en rigtig hård weekend da vi både passede Nanna og Jacob fra fredag eftermiddag til søndag lige over middag og havde hele familien fra Fanø til aftenskaffe, overnatning og morgenmad henholdsvis lørdag aften, lørdag nat og søndag morgen og vi skulle alle 10 være færdige til at komme ud af døren inden kl. 9:30 søndag  formiddag og nogle skulle også nå at være med til at malke til morgen, men vi nåede det hele inden kl. 9:30 hvor Nanna, Jacob, Arne og jeg skulle i kirke kl. 10 til Sebastians dåb. Familien fra Fanø skulle I IKEA inden de skulle den lange vej hjem igen.De må nu også have haft en hård weekend da de både havde besøgt vores mor og bror været ude at købe motorcykel, besøgt vores søster Lene og hendes mand Karsten og drengene Rasmus og Jacob inden de kom her lørdag aften.
Søndag aften kom min mor og min bror Jens Henrik og Jesper og spiste aftensmad da det er min fødselsdag i dag vi fik noget fra et rådyr som Jesper havde skudt sidste år.
Det er som sagt min fødselsdag idag jeg har fået en Stegeso af min mor og Jens Henrik, små fyrfadsstager af Karin og Sjørn, en nymalet trillebør og en VHS og DVDafspiller af Arne og Jesper ja vel også fra Thomas og Anita, Susanne og Bjarke det tror jeg i hvertfald, og så har jeg fået den mest fantasktiske buket blomster (se billedet) af Susanne og Bjarke.
Den næste uges tid skal gå med at få radioaktiv jod og holde efterårsferie, det glæder jeg mig til. 

Mandag d. 22.-9.-08

Hej nu er det snart jul igen der er 3 måneder og 2 dage til at købe julegaver i. I den tid der er gået siden jeg skrev heri sidst er vi blevet færdige med at høste og køre halm hjem, vi har fået sået sennep og vinterbyg sennepen skal pløjes om til foråret så det virker som grøngødning, vi har også fået snittet 6 ha græs til ensilage og Arne har fået indhegnet det meste af udlægsgræsset så kvierne har fået mere at gå på i mosen og køerne har fået det herhjemme så nu er tilladt for dem at gå der for det er det stykke de var ude at løbe på den dag i sommer da vi var i Haunstrup og Tarm.
Vi havde alle børnene hjemm at spise søndag aften i anledning af at Arne havde fødselsdag i sidste uge, det var som altid hyggeligt vi fik klar suppe tarteletter og chokoladebudding.
 Thomas er blevet udlært elektriker i lørdags så nu har vi to børn og en svigersøn med en uddannelse i hus. Anita tænker stadig over hvad hun skal vælge og imens hun gør det er hun i køkkenet i Jyske Bank i Silkeborg det er hun glad for og det er jo hovedsagen. Jesper skal starte modul 1B på Bygholm i næste uge det glæder han sig til selvom han er ked af at skulle forlade Ann og Anders, men mens han er på skole skal han jo stadig passe køerne derude hveranden weekend der er han glad for.Jeg er jo kommet i voksenlære i Lager og Logistik med merit for en del ting og jeg har fået min første karakter i Lastsikring det blev et flot 10 tal så det er jeg rigtig glad for, jeg har jo ikke fået karakterer i noget siden 1984 da jeg fik mit grønne bevis(landmandsuddannelse). 


Søndag d. 7.-9.-08

😲  Hej nu er jeg her igen det er lidt tid siden sidst, men der var jo høst sidste weekend og der er jo både hus, MAD, vasketøj, køer og halmkørsel der skal passes så vi måtte tage nætterne til hjælp også så det var en hård weekend og så blev endda ikke færdige, men det lykkes vel engang selvom det ikke er let at finde tørvejr så det sidste kan blive så tørt så det kan høstes, så indtil videre er vi bare glade for det vi har fået ind. I mandags var jeg i Århus og danse linedance i Countryteltet det var en god oplevelse der kom ikke særlig mange og så os, men vi havde en god aften. Igår var Arne til klassefest med sine gamle kammerater fra Fårvang skole da det var 30 år siden de gik ud af 10. kl. det varede fra kl. 11:00 om formiddagen og jeg hentede ham først kl 01:30 om natten så de har da haft noget snakke om.

Søndag den 17.-8.-08

🤩 Hej med jer denne uge har været lidt spændende vi har fået Anita's skildpadde Sofus i pleje mens de er på ferie i Norge han er en sjov en den først aften varede det længe inden han faldt til ro da han skulle have undersøgt en masse i huset da han ikke havde været her før, så vi hygger os igår var vejret så godt at han kunne være ude og spise kløver en halv times tid. Der har været ILDFESTREGATTA i Silkeborg i denne uge så fredag aften var vi ved DE SMÅ FISK i Sejs og se flåden med alle lysene det var simpelthen bare så flot og i aftes var vi i Silkeborg så vi for første gang i vores liv kunne være med til festen det var rigtig spændende, vi så festfyrværkeriet inden vi tog hjem, det var rigtig rigtig flot, der var mange mennesker og vi skulle alle hjem på samme tid så det var lidt problematisk men hjem kom vi da så vi er lidt trætte idag, men det må vi jo få rystet af os for vejret er så vi skal høste idag hvis alt går vel.
Vi høres ved om en uges tid.

Jeg håber at der er nogle flere der vil skrive i min gæstebog.

Mandag d 11.-8.-2008

🤩Der skete ikke det vilde i sidste uge vi havde kun en kalv der løb ind til køerne fordi det tordnede, men den kunne lokkes ind i folden igen med en spand med foder. Den ternede hunkat har fået fire killinger i papkasse oppe i mit værksted de gror rigtig godt så vi håber at der vil være et par af dem der overlever, den røde hunkat forventes også snart at nedkomme, så lidt sker der da endnu.
😀Bilen er til det første serviceeftersyn og vi stillede den ind til mekanikeren i aftes og så gik vi over Tingvvejen hjem det er en tur på ca 6 km. det var rart.
🤔Jeg startede også på arbejde i sidste uge det var en hård uge der var noget travlt der var mange ordrer der havde hobet sig op og skulle pakkes og sendes den første uge efter ferien.

Søndag den 3.-8.-2008

Hej så kommer der nyheder her fra Sorgenfri, det har igen været en uge hvor der skete en del ting som vi ikke helt var herre over selv. Det startede sidste søndag med 15 kvier der løb næsten helt til Låsby efter at de åbenbart var blevet forskrækket af et eller andet i løbet af natten til søndag, så det tog det meste af søndag at få dem fundet og indfanget igen, men med hjælp fra gode venner og naboer og deres familie lykkedes det da og vi tog fire med hjem til os selv. Mandag  aften fik vi at vide at de 9 der var tilbage hvor de plejede at gå, havde gået på Klintrupvej i en rapsmark og et stykke korn hele dagen så vi måtte afsted igen og have dem indfanget igen denne gang tog vi dem med hjem allesammen så vi kunne holde øje med dem. Arne har været ovre og lave hegnet og det var fløjet helt ind på naboens mark så forskrækkede er de blevet. 🤩ENDNU ENGANG TAK TIL FAMILIEN RASMUSSEN FOR HJÆLPEN VI HAVDE ALDRIG KLARET DET UDEN JER.🙂
🙂 Resten af ugen er gået stille og roligt, onsdag havde vi de fleste af hjælperne fra søndag til smørrebrød om aftenen og torsdag plukkede jeg ribs mens Arne og drengene flyttede kværnen i laden og Thomas lavede strøm til den.
😀Lørdag var vi til det årlige pølsegilde i Jensenklanen og det var som altid hyggeligt der manglede kun Susanne og Bjarke, men der er for langt at køre fra Kloster når man skal på arbejde næste morgen kl. 4 om morgenen, selv sidste skud på stammen var med selvom han kun er 11 dage gammel.
😲  Så er ferien også ved at være slut for mit vedkommende tirsdag skal jeg afsted igen.

Lørdag den 26.-7.-08

🙂
Nu er der mere nyt fra os her på Sorgenfri .
Sidste søndag var vi ude at køre med Veterantoget fra Silkeborg til Ry óg tilbage det vart som altid hyggeligt selom det regnede en smule det er jo et flot landskab at køre igennem også selvom det er lidt overskyet.

I går var vi på udflugt med børn og svigerbørn vi mødtes i Jyllands Park Zoo kl. 11:00 og undtagen Anita som skulle noget andet, men hun kom en times tid senere så vi var fuldtallige. Vi så alle havens dyr og fugle derefter kørte vi ud til Susanne og Bjarke i Kloster så vi kunne få alle hendes ting fra hendes gamle værrelse læsset af og luftet deres hund Fie, mens alt dette stod på havde køerne muntret sig herhjemme for vi fik en opringning fra politiet mens vi var i Kloster at de var løbet ned til naboen så telefonen måtte tages i brug for at få dem indfanget igen, der blev ringet til naboen så der kunne komme skik på sagerne de havde heldigvis kun været igennem vores eget korn og en tur rundt i gården herhjemme, men de havde godt nok haft travlt, nå men de blev indfanget og alt var roligt da vi kom hjem kl. ca 21:30. Efter vi havde været i Kloster og var kommet os lidt af forskrækkelsen kørte vi til Bechs Hotel i Tarm og spiste så vi næsten ikke kunne rokke med ørerne bagefter. 🤩😀Det er et sted der kan anbefales, man spiser godt der.

Lørdag den 19.-7.-2008 kl. 13:30

🤩
Hej så er der nyt til dagbogen, jeg kan ikke helt overholde det med at skrive i dagbogen hver dag, det er nødt til at blive når jeg lige har lidt tid til overs.
Siden sidst er der sket det at vi har købt en ny seng som vi skulle have installeret i soveværelset men det indebar at vi var nødt til at starte med at male i Thomas's værelse så sengene fra Susanne's værelse kunne blive stillet derind og dernæst skulle vi have malet i Susanne's værelse så vores gamle seng kunne blive installeret der så der har vi sovet 2 nætter i vores gamler seng mens vi fik ryddet op og malet i soveværelset, det var vi færdige med torsdag formiddag så fik vi alt stillet på plads så vi har nu sovet i de nye senge 2 nætter, der skal altså lidt tilvænding til når det er elevationssenge, men vi får det vel lært, ud over det sover man nu godt nok i dem.
Så det har været en travl første uge af min ferie den bliver ihvertfald ikke spildt.

Lørdag den 12.-7.-2008

🤩 Jeg vil se om ikke jeg kan huske at skrive lidt her i dagbogen så I kan følge lidt med i hvad der sker her i mit/vores liv og jeg vil sætte et billede på en gang i mellem så det passer med hverdagen her  på Sorgenfri.

 Allerførst starter min sommerferie nu og der er TRE uger til jeg behøver at tænke på arbejde igen det er rart, men dagene vil jo som altid gå meget hurtigt.
 Dagen idag startede med et ordentlig brag og jeg vågnede kl. 6:00 så kunne jeg jo lige så godt stå op, senere skrev Arne en sms om ikke jeg lige kunne hjælpe ham med kalvene, da de IGEN var blevet bange for tordenvejret, der var 4 der denne gang var brudt ind i køernes indhegning, så dem skulle vi jo have ud derfra inden han kunne lukke køerne ud efter morgenmalkningen, det tog lidt tid inden de var på deres plads igen i deres egen indhegning sammen med de andre kalve.

| Svar

Nyeste kommentarer

12.01 | 18:32

Hej Lis. Jeg forstår stadig ikke helt sætningen hvor er det "udtagning" skal stå? Skal man tage ud efter hver 8 maske eller hvordan? Kh Naja

09.05 | 12:10

Hej Anne - Maria
Ja det er helt alm bomuldsgarn den der passer til hæklenål nr 3
Hilsen Lis Birgitte Degn Jensen

09.05 | 10:51

Hej. alm bomuldsgarn - er det 4/8? Venlig hilsen Maria

18.02 | 06:53

Ups jeg har glemt at skrive at de skal tages ud, håber du kan finde ud af det nu jeg retter det senere. Jeg kan da se at jeg vist skal have tjekket opskriften.